تتقدم جماعة "الإخوان المسلمون" بخالص التهنئة إلى شعب تركيا الكريم على تجربته الديمقراطيه الراقية، التي أسفرت عن انتخاب رئيس الدولة والبرلمان في واحدة من أعلى نسب المشاركة الشعبية في العالم.
كما تتقدم الجماعة بالتهنئة إلى فخامة الرئيس/ رجب طيب أردوغان على فوزه بثقة شعبه لولاية جديدة، وإلى كافة الأحزاب السياسية التي فازت في الانتخابات البرلمانية.
ونحن إذ نثمن وعي الشعب التركي وأجواء الشفافية والتعددية والحرية التي جرت فيها الانتخابات، نسأل الله تعالى أن يوفق الرئيس أردوغان والبرلمان المنتخب لاستكمال بناء تركيا الحديثة وتعزيز نهضتها وريادتها في المنطقة.

والله أكبر ولله الحمد
أ.د محمود حسين  
القائم بأعمال المرشد العام لجماعة "الإخوان المسلمون"
الأحد: ٨ ذو القعدة ١٤٤٤ه‍؛ الموافق ٢٨ مايو ٢٠٢٣م

 

Müslüman Kardeşler cemaati, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ve Türkiye halkını seçim sonuçlarından dolayı tebrik ediyor.

      Müslüman Kardeşler Cemaati, dünya çapında en yüksek halk katılım oranlarından biriyle Cumhurbaşkanı ve milletvekillerinin seçilmesi için gerçekleştirilen üstün demokrasi deneyiminden dolayı onurlu Türk halkına tebriklerini sunuyor. Ayrıca Cemaat, yeni dönemde başkanlık için halkın güvenini kazanmasından ötürü muhterem Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı ve bu genel seçimde kazanan tüm siyasi partileri tebrik ediyor.

Türk halkının göstermiş olduğu bu duyarlılığı ve seçimlerin yapıldığı şeffaflık, çoğulcu katılım ve özgürlük atmosferini takdirle karşılıyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve seçilmiş vekillere yeni Türkiye'nin inşasını tamamlamalarını, Türkiye’nin kalkınmasını ve bölgedeki liderliğini güçlendirmeleri için muvaffakiyetler ihsan etmesini Cenâb-ı Allah'tan niyaz ediyoruz.

Allah büyüktür, Allah'a hamdolsun

Prof. Dr. Mahmud Hüseyin
Müslüman Kardeşler Cemaati Genel Rehberi Vekili
28 Mayıs 2023 / 8. Zilkade 1444. Pazar